Vaginele artificiale sunt surogate ale vaginului natural si sunt folosite de barbati pentru masturbare si/sau stimulare inainte de un contact sexual. Exista modele de vagine artificiale  care redau atat de fidel forma, textura si uneori chiar pulsatiile unui vagin natural, incat barbatii ajung uneori sa le prefere unei partide de sex intamplatoare.
Ca si in cazul vibratoarelor, vaginele artificiale se realizeaza dupa modele umane, de cele mai multe ori dupa vedetele porno feminine. In general au dimensiuni cuprinse intre 10 si 20 de cm. Modelele de vagine sunt foarte variate, de la variante foarte simple pana la variante ce redau anatomia in cel mai realistic mod  (redau in detaliu osul pubian, firele de par, labiile, clitorisul, himenul etc.).

Sex shop-ul Besterotic va ofera cele mai cautate si utilizate tipuri de vagine.
 Materialele din care sunt confectionate sunt de obicei nature skin, cyber skin, jelly, foarte fine, catifelate, foarte elastice pentru a se adapta formei penisului. Vaginele artificiale pot avea un ou cu vibratii, care poate fi atasat, obtinindu-se astfel o jucarie sexuala mult mai interesanta. Variantele mai complexe au si optiuni de pulsare, masare, suctiune. Exista jucarii care au atat orificiul vaginal cat si cel anal, oferind astfel placerea penetrarilor duble.