Lubrifiantii sunt produse dermato-cosmetice care ajuta la o mai buna alunecare in timpul actului sexual. Lubrifiantul este un accesoriu de care fiecare persoana are nevoie macar o data in viata. Pentru femei, exista perioade in care organismul nu produce suficient fluid vaginal, necesar lubrifierii optime in timpul actului sexual (stress-ul, o nastere recenta, menopauza, tratamentul cu antidepresive, antihistaminice, antihipertensive etc.). Sex shop-ul Besterotic va ofera o gama larga de lubrifianti, si va ofera informatii complete despre tipurile de lubrifianti si modul lor de utilizare. 
Lubrifiantii sunt de mai multe tipuri, in functie de destinatie: lubrifianti pentru sex oral, lubrifianti pentru sex normal,  lubrifianti pentru sex anal, lubrifianti cu dublu rol- de lubrifiere si ca ulei de masaj. Lubrifiantii se aplica intern sau extern, pe vagin, clitoris,anus, penis si testicule, sau pe tot corpul.
In functie de compozitia chimica, lubrifiantii se pot clasifica in mai multe grupe: pe baza de apa, petrol, silicon sau uleiuri.
Lubrifiantii pentru sex oral sunt special produsi pentru a fi comestibili, avand un gust si un miros foarte placut. Utilizarea lubrifantilor pentru sex oral este indicata pentru ca aduce un plus de savoare sexului oral si pentru ca unele persoane nu agreaza mirosul si gustul natural al fluidelor genitale.
Lubrifiantii pentru sex vaginal sunt special conceputi pentru aceasta zona extrem de sensibila a femeii. In general sunt pe baza de apa si au un ph asemanator celui vaginal, ceea ce protejeaza flora saprofita existenta in vaginul femei. Rolul lor este de a inlocui sau potenta lubrifierea naturala a vaginului.
Lubrifiantii pentru sex anal sunt produse pe baza de apa special concepute pentru  zona anala, care are alt rol din punct de vedere fiziologic. Lubrifiantii anali au o consistenta mai densa (sunt mai vascosi),contin agenti specifici care relaxeaza musculatura anala si desensibilizeaza usor zona, pentru a favoriza alunecarea si pentru a evita durerea.
Lubrifiantii pe baza de petrol distrug latexul, de aceea nu este indicata folosirea lor concomitent cu prezervativul, diafragma sau alte produse similare. In acelasi timp, pot produce iritatii ale mucoasei vaginale si pateaza, de aceea nu reprezinta cea mai buna alegere pentru penetrarea vaginala.
Lubrifiantii pe baza de apa sunt cele mai compatibile din punct de vedere dermatologic, contin apa deionizata, glicerina si conservanti nontoxici. Avantajele lubrifiantilor pe baza de apa sunt biocompatibilitatea ridicata, nu pateaza si se curata usor cu apa calda, nu deterioreaza prezervativele sau alte produse din latex si de aceea sunt cele mai folosite produse din clasa lor.

Lubrifiantii pe baza de silicon sunt similari cu cei pe baza de apa, cu diferenta ca acestia sunt rezistenti la apa si au o eficienta ridicata deoarece au proprietati de lubrifiere superioare celor pe baza de apa, care se pastreaza timp indelungat. Utilizarea lubrifiantilor pe baza de silicon este compatibila cu produsele din latex, dar nu si cu cele pe baza de silicon. In cazul folosirii jucariilor erotice pe baza de silicon (care de obicei sunt si mai scumpe) se recomanda lubrifiantii pe baza de apa, pentru a evita deteriorarea acestora.

Lubrifiantii pe baza de uleiuri sunt de obicei produse naturale, extracte uleioase din diverse plante. Au dezavantajul ca pateaza, fiind greu de indepartat si distrug latexul din prezervative, diafragma sau alte produse similare.