Dormitorul este locul in care s-au pornit sau incheiat razboaie, in care uneori s-a schimbat istoria unor popoare. Este un spatiu de odihna, de relaxare si de aceea ambianta dormitorului, dincolo de functionalitatea sa, trebuie sa fie una potrivita acestor activitati. Elementul central al unui dormitor este reprezentat de pat. Design-ul este foarte variat, de la variantele clasice pana la modele extrem de indraznete. Lenjeria de pat este un element esential in obtinerea unei ambiante deosebite a dormitorului. Lenjeria de pat se asorteaza, de cele mai multe ori, cu restul interiorului. Lenjeria de pat este si un accesoriu, care utilizat cu maiestrie in arta seductiei, poate avea rezultate din cele mai neasteptate. Evenimente speciale cum ar fi noaptea nuntii, prima noapte de dragoste, aniversarea casatoriei sau a momentului de inceput al unei relatii, ziua indragostitilor sau orice moment deosebit, poate fi marcat prin alegerea unei lenjerii de pat deosebite. Sex shop-ul Besterotic va ofera cele mai deosebite tipuri de lenjerie de pat si va ofera informatii utile despre alegerea si utilizarea lenjeriei de pat.
Lenjeria de pat este realizata din foarte multe tipuri de material: bumbac, in, polyester, poliamida, amestecuri de fibre naturale si sintetice, latex/PVC.
Lenjeria de pat din materiale naturale gen in/bumbac este cel mai des utilizata. Bumbacul este un material natural celulozic caracterizat prin suplete, rezistenta, elasticitate. Materialele din bumbac au o higroscopicitate buna, ceea ce le face sa fie igienice, placute la purtare, sa absoarba transpiratia. Exista si materiale in amestec de bumbac si fibre sintetice. Lenjeria de pat din bumbac nu se apreteaza deoarece nu mai permite trecerea aerului si favorizeaza dezvoltarea acarienilor. Lenjeria de pat din bumbac se stropeste cu trei ore inainte de calcat, pentru ca fibra sa se umezeasca si sa se calce bine.
Inul este un material natural celulozic ce prezinta proprietati asemanatoare cu ale bumbacului, doar ca este mai moale si mai elastic.
Polyesterul este o fibra sintetica ce prezinta proprietati deosebite, ce-l recomanda pentru lenjeria de pat. Satinul din poliester este unul din materialele folosite pentru lenjeria de pat. Lenjeria de pat din satin esteĀ  rezistenta la abraziune, are o stralucire deosebita ceea ce-i confera eleganta, este foarte moale si catifelata, se spala foarte usor, nu se sifoneaza, nu intra la spalat, nu este atacata de molii, ciuperci sau mucegai.
Lenjeria de pat din latex/PVC este un tip special de lenjerie, folosita in special pentru noptile speciale care includ partide de masaj, food sex etc. Sunt utile pentru ca de obicei uleiurile de masaj, lubrifiantii, pateaza lenjeria de pat din material textil.