Inelele pentru penis sunt special concepute pentru barbati. Inelele disponibile in sex shop-uri sunt versiunea “populara” a dispozitivului medical numit “inel constrictor”. Inelele sunt folosite din mai multe motive. Scopul principal este acela de a mentine o erectie de mai lunga durata, dar sunt folosite si pentru stimularea femeii, pentru distractie si pentru ca barbatii simt altfel erectia cand poarta un astfel de inel.
Inelul se aplica la baza penisului atunci cand se doreste mentinerea erectiei timp indelungat. Practic inelul blocheaza sangele existent in penis ceea ce face ca erectia sa fie mai stabila. Este recomandat barbatilor cu tulburari de motilitate erectila (se aplica dupa obtinerea erectiei cu ajutorul pompelor de vid). Inelul se mentine pe penis atat timp ca barbatul se simte confortabil, dar nu mai mult de jumatate de ora.
 Multi barbati adora sa foloseasca inele doar pentru ca simt erectia mult mai placut.  Apare o senzatie de caldura, care invaluie tot penisul, o presiune interioara in penis, care da senzatia de putere si siguranta, ii face sa-si focalizeze si mai bine atentia pe senzatiile din penis.
Exista multe modele de inele, adaptate tuturor gusturilor.  Sex shop-ul Besterotic va ofera o gama variata din cele mai cautate tipuri de inele, mansoane si prelungitoare si informatii utile despre modul de utilizare al  acestora.

Inelele sunt fabricate din materiale diverse, cum ar fi silicon, metal, PVC, cauciuc, latex, piele. De cele mai mule ori inelele sunt foarte elastice, pentru a se adapta usor dimensiunilor variate ale penisurilor, dar exista si modele cu sisteme de reglare manuala. Sunt si modele complicate, care includ inele pentru testicule, au atasate minivibratoare, diverse striatii sau proeminente  pentru stimulare, inele atasate de prelungitoare pentru penis si scrot.
Nu se recomanda folosirea improvizatiilor (banda elastica, Nylon etc.) deoarece pot rani pielea.
Mansoanele sunt produse destinate masturbarii sau stimularii. Sunt asa cum si numele o arata, niste mansoane din materiale foarte elastice, care se aplica pe lungimea penisului, dupa dorinta. Datorita striatiilor si proeminentelor pe care le au pe suprafata lor, mansoanele sunt agreate de femei, deoarece stimuleaza vaginul in timpul penetrarii. Pentru barbati este placut deoarece ii ajuta sa mentina erectia timp indelungat si sa obtina performante remarcabile.
Prelungitoarele pentru penis sunt folosite pentru numeroasele lor avantaje. Arata ca  prezervativele, doar ca sunt realizate din materiale mai rezistente (pot fi refolosite dupa o igienizare corespunzatoare). Prelungitoarele au de obicei un gland proeminent (1-3 cm) ceea ce da senzatia unui penis mai lung (preferat de barbatii nemultumiti de dimensiunile penisului). Suprafata prelungitoarelor are de cele mai multe ori diverse reliefuri sub forma de spirala, cili, perle care stimuleaza vaginul femeii oferindu-i placeri deosebite. Un alt avantaj consta in faptul ca strange penisul pe toata lungimea sa, astfel incat erectia este favorizata si mentinuta timp indelungat. Prelungitoarele sunt si foarte utile pentru ca functioneaza ca un prezervativ, barbatul putand ejacula fara teama aparitiei unei sarcini nedorite.