Despre simbolul BDSM

bdsmsymbolBDSM este un termen care acopera o arie de preferinte sexuale mult mai larga decat isi imagineaza oamenii de obicei. De cele mai multe ori termenul este asociat cu bici, cravasa, piele,latex, funie si catuse accesorii folosite pentru a stabili o dominare sexuala extrema ce presupune  umilinta si durerea. Putina lume stie insa ca intr-o relatie BDSM increderea si respectul sunt conditii esentiale. Desi relatiile BDSM includ dominarea si supunerea, Read More »

admin on November 1st, 2009 | File Under Sexualitate | 1 Comment -

Naomi – omul de dincolo de eticheta

 

Personajul Naomi este doar pretextul pentru o introspectie la care va invit pe toti. Probabil ca doar a pronunta numele acestei persoane inseamna pentru multi priviri incrancenate si dinti inclestati. Cata batjocura, cate cuvinte urate (si nu numai!) au fost indreptate spre acest om, pentru simplul motiv ca este altfel. Un “altfel” condamnat de biserica, hulit de societate, renegat de cei la fel de “altfel”. Naomi, barbat sau femeie, gay Read More »

admin on July 6th, 2009 | File Under Sexualitate | 7 Comments -

De mana la sexolog!

Multe cupluri intampina probleme in viata sexuala care se reflecta ulterior in viata de cuplu. Fie ca sunt mai noi, fie ca sunt incercate de rutina  cuplurile au probleme. Ejacularea rapida, erectia nesatisfacatoare, lipsa orgasmului la femei sunt doar cateva din cele mai frecvente probleme care afecteaza cuplurile. Barbatii sunt mai expusi deoarece organul lor se afla la vedere si orice disfunctie a acestuia este rapid vizibila. Un penis moale se simte si se vede, o ejaculare inainte de vreme este resimtita neplacut de ambii parteneri. Barbatii  nu au decat alternativa de a fi performanti Read More »

admin on June 22nd, 2009 | File Under Sexualitate | No Comments -

Homosexualitatea intre toleranta si rasism

      Intre toleranta si rasism, in mod intentionat am pozitionat titlul articolului intre doua extreme, desi poate s-ar simti nevoia unui cuvant de mjloc. Poate acceptare? Prefer sa nu dau o dimensiune acestui segment dintre “toleranta” si “rasism” ci sa las asta in seama discutiilor ulterioare. O vorba din batrani spune sa stam stramb si sa judecam drept. E un exercitiu pe care-l incerc abordand aceasta tema si pe care vi-l propun si voua. In ultima vreme, in atentia publicului este adusa tot mai des, sub diverse forme, tema casatoriilor intre homosexuali, a reglementarii legale a comuniunilor homosexuale. Reactiile sunt din cele mai diverse, de la ironie si circ pana la violenta verbala si fizica. Read More »

admin on January 30th, 2009 | File Under Sexualitate | 10 Comments -

O tigara in plus, o erectie mai putin

      “Fumatul dauneaza grav sanatatii!” Mesajul ne intampina in fiecare dimineata pe pachetul pe care invariabil il cumparam de la chioscul din colt, la finalul rafinatelor concepte de design ale produselor din tutun ce ruleaza languros la tv. Nimic mai adevarat si nimic mai lipsit de efect. Le privim cu aceeasi neimplicare cu care oferim o moneda cersetorului din tramvai. Cei care le-au scris si-au facut datoria sa ne avertizeze, noi ne amagim ca am luat aminte, dar speram ca nu ni se va intampla tocmai noua. Intamplarea face ca din balconul apartamentului meu, vad de cate ori am chef sa ma uit, un banner anti fumat (am aflat asta dupa multe tigari fumate admirandu-l!) cu o cunoscuta vedeta autohtona. Am admirat formele apetisante, am carcotit la cat a intervenit photoshop-ul, am meditat chiar la sloganul campaniei dupa ce am inteles la ce se referea, dar nici macar o clipa nu m-a facut sa vreau sa renunt la fumat. Read More »

admin on January 28th, 2009 | File Under Sexualitate | 6 Comments -